DSC02944
DSC02944 kopie
Soda heeft de pitch gewonnen voor de herinrichting van museum Ostwall in opdracht van de Dortmunder U in Duitsland. Daarnaast worden er voorstellen ontwikkeld om de zichtbaarheid van het museum in het gebouw en de omgeving te verbeteren.

Entree2
Onderzoek naar de samenvoeging van de hospitalityfuncties van het Afrika Museum in het te vergroten entreegebied. Inclusief het maken van een ontwerp voor ticketoffice, garderobe, winkel, café etcetera.
Flower Power_05
Voor de expositie Flower Power in MOA heeft Soda de inrichting en het lichtontwerp gedaan. Moa tentoonstellingen  
Made in China_03
Voor de expositie Made in China in MOA heeft Soda de inrichting en het lichtontwerp gedaan. Moa tentoonstellingen
Schermafbeelding 2018-05-16 om 11.30.55
De transformatie van het Dick Bruna huis naar het Nijntjemuseum was een van de onderdelen van de herinrichting van het Centraal Museum Utrecht  in 2015.  Aangezien de bezoekersaantallen in de afgelopen 3 jaar de verwachting ver overstijgen zijn wij samen met het Centraal Museum bezig plannen te ontwikkelen voor uitbreiding.

DSC01785 kopie copy
Voor het Stedelijk Museum Schiedam heeft soda het afgelopen jaar verschillende opdrachten uitgevoerd. Als eerste is er in samenwerking met buro Duinzand een ontwerp gemaakt voor de transformering van het voormalige ondergrondse entreegebied naar tentoonstellingsruimte. Daarnaast zijn de mogelijkheden onderzocht om het museum beter te verbinden met de stad en een nieuwe invulling aan  het plein te geven met kunst en een nieuwe indeling. Als laatste is er een onderzoek gestart naar de museale functionaliteit van het museum en zijn er voorstellen ontwikkeld voor het verbeteren hiervan in samenwerking met de gemeente Schiedam.
1.  Mansion_estate with river and MOA building_after copyeurpanostra
Museum Oud Amelisweerd wint de Europese erfgoedprijs 'Europa Nostra Award' voor museale inrichting en restauratie 2016! De jury prijst de uitmuntende conserverings- en museologische aspecten in het project. ‘De kwaliteit van het museum is discreet maar zelfbewust, de kwaliteit van het tentoonstellingsmeubilair is uitnemend'. Soda was verantwoordelijk voor  het  concept en de museale inrichting van het landhuis en koetshuis. De restauratie is gedaan door BBOR.

CM De glazen brug met oa.Edwin Jacobs
Het vernieuwde Centraal Museum Utrecht is is in 2018 genomineerd voor de EMYA, European Museum of the Year Award. Het onderzoek en concept voor de herinrichting is uitgevoerd door Soda. Het ontwerp door Soda+.
achterwand-zonder-bh-copy
Soda heeft het ontwerp gemaakt voor entree, winkelgebied, horeca en verhuurbare ruimtes in het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden, dat in december 2017 is geopend. Documentatie volgt binnenkort.
dsc01950
Onderzoek in samenwerking met de stichting 'Verborgen Landschap' naar de transformatie van een voormalige Duitse WOII vliegtuighangar en rijksmonument tot bezoekerscentrum en projectlocatie.
1200px-Stadhuis_Utrecht
Advieswerk voor de gemeente Utrecht tbv de herinrichting van het historische stadhuis

Meer Soda...

fakebeeld_470pxfakebeeld_1px
Ontwerp - Analyse - Advies - Musea - Instellingen - Interieur - Architectuur - Tentoonstellingen - Hospitality