Het gerenoveerde Museum Ostwall in de Dortmunder U zal op 7 februari worden geopend met de tentoonstelling Body & Soul. Beide zijn door Soda ontworpen.

De Oberlichtsaal in de Dortmunder U is na een grondige renovatie in mei 2019  heropend met de tenstoonstelling 'Ein Gefühl von Sommer'.

In de Dortmunder U (DE) werken we op verschillende niveaus aan de vindbaarheid, het comfort en de uitstraling van een aantal instellingen in het gebouw.

Voor Rijksmuseum Boerhaave in Leiden heeft Soda het ontwerp gemaakt voor entreegebied, winkel, café en verhuurbare ruimtes. Het museum is heropend in december 2017.

Haalbaarheidsonderzoek en ontwerp voor de herinrichting van het entreegebied, ticketoffice, garderobe, winkel, café en aanpalende tentoonstellingszalen van het Afrika Museum.

Voor de expositie Flower Power in MOA heeft Soda de inrichting en het lichtontwerp gedaan. Moa tentoonstellingen  
Haalbaarheidsonderzoek voor de tentoonstelling Monet in Zaandam 1871 inclusief het ontwikkelen van scenario's om het Zaans Museumgeschikt te maken voor de stijgende bezoekersaantallen en de flexibiliteit en bruikbaarheid van de hospitality functies en tentoonstellingszalen te vergroten.
De transformatie van het Dick Bruna huis naar het Nijntjemuseum was een van de onderdelen van de herinrichting van het Centraal Museum Utrecht  in 2015.  Aangezien de bezoekersaantallen in de afgelopen 3 jaar de verwachting ver overstijgen zijn wij samen met het Centraal Museum en Groosman bezig plannen te ontwikkelen voor uitbreiding.

Voor het Stedelijk Museum Schiedam heeft soda het afgelopen jaar verschillende opdrachten uitgevoerd. Als eerste is er een ontwerp gemaakt voor de transformering van het voormalige ondergrondse entreegebied naar tentoonstellingsruimte. Daarnaast zijn de mogelijkheden onderzocht om het museum beter te verbinden met de stad en een nieuwe invulling aan  het plein te geven met kunst en een nieuwe indeling. Ook hebben wij in samenwerking met Bordewijk/de Adviseurs een onderzoek gestart naar de museale functionaliteit van het museum en zijn er voorstellen ontwikkeld voor het verbeteren hiervan in samenwerking met de gemeente Schiedam. In 2019 zal er begonnen worden met het ontwerp en uitvoering van de voorgestelde maatregelen.


Voor het Centraal Museum hebben wij een systeem ontwikkeld waarbij een deel van de gevelramen geschikt gemaakt zijn om video kunst te tonen. Daarbij zijn er is er een ontwerp gemaakt voor een flexibel te gebruiken sokkel voor het tonen van  wisselende beelden op het Nicolaaskerkhof en inclusief bijpassend zitmeubilair.
Museum Oud Amelisweerd wint de Europese erfgoedprijs 'Europa Nostra Award' voor museale inrichting en restauratie 2016! De jury prijst de uitmuntende conserverings- en museologische aspecten in het project. ‘De kwaliteit van het museum is discreet maar zelfbewust, de kwaliteit van het tentoonstellingsmeubilair is uitnemend'. Soda was verantwoordelijk voor  het  concept en de museale inrichting van het landhuis en koetshuis. De restauratie is gedaan door BBOR.

Het vernieuwde Centraal Museum Utrecht is is in 2018 genomineerd voor de EMYA, European Museum of the Year Award. Het onderzoek en concept voor de herinrichting is uitgevoerd door Soda. Het ontwerp door Soda+.

Meer Soda...

Ontwerp - Analyse - Advies - Musea - Instellingen - Interieur - Architectuur - Tentoonstellingen - Hospitality