Museumcafé 2011

In afwachting van de volledige verandering van het entreegebouw tot museum café in 2016, is er een tijdelijk cafe ontworpen. De bestaande Rietveld-replica meubelen zijn voorzien van een polyurea coating. Omdat het nieuwe beleid van het CMU inhoudt dat er alleen nog originelen in het museum getoond worden, was een herinterpretatie gerechtvaardigd.
credits  
>

Speltuig 

Lasbedrijf Helldorfer

Technische dienst CMU

fotografie Rein van der Zee
<

Garderobe 2010

Ontwerp van een tijdelijke garderobe in het entreegebouw. In het interieur is gestreefd naar een contrast met de industriele uitstraling van de ruimte en de lockers. Terwijl de kasten door hun afwerking nog refereren aan de architectuur, zijn ze verbijzonderd door een aantal ingrepen. De belangrijkste is de vervanging van een aantal kastjes door vitrines waarin stukken uit de mode- en kostuumcollectie worden getoond. Hierdoor wordt het opbergen van personalia gekoppeld aan de collectie van het museum. 
De foto aan de wand is van Joke Robaard.

Entree en museumwinkel 2010

Ontwerp van een tijdelijke maar volwaardig functionerende entree en museumwinkel, met verbetering van onder andere routing, presentatie, overzicht, ruimtegebruik, meubilair, opslag. Door de plaatsing van een 9 meter lange roestvast stalen balie achter de trap ontstaat ruimte om grote bezoekersstromen op te vangen. Met oog op de wens om de ruimte over twee jaar in gebruik te nemen als museumcafé is de opbouw van de balie flexibel gehouden, zodat deze later voor horecadoeleinden kan worden aangepast. De displays en kasten zijn waar mogelijk opgenomen in de constructie van het gebouw om ze terughoudend en transparant te houden.
credits  
>

metaalwerk/ Lasbedrijf Helldorfer
interieurbouwer/ Speltuig
fotografie/ Rein van der Zee
<