nl / en

Soda adviseert en ontwerpt. Voor ons is een ontwerp geslaagd, wanneer het alle wezenlijke aspecten die een gebouw, ruimte of tentoonstelling definiëren, op een natuurlijke wijze verbindt. Door al aanwezige, waardevolle elementen in te zetten, brengen we in onze ontwerpen oud en nieuw op een evenwichtige manier samen. Resultaat zijn omgevingen die men ervaart als logisch en vanzelfsprekend.

De projecten waaraan Soda werkt, variëren van tentoonstellingen en interieurs, tot adviezen en complexe bouwopdrachten: van een collectietentoonstelling in Museum Ostwall (Dortmund), tot de herinrichting van een museum in een grootstedelijke omgeving (Centraal Museum Utrecht). Duurzaamheid is inherent aan onze werkwijze. Niet alleen vanuit technisch en milieu oogpunt, maar ook door kwalitatief sterke en daardoor tijdsbestendige ontwerpen te realiseren.

Soda is gevestigd in Arnhem en wordt geleid door Ronald Buïel en Jorrit Noyons. Onze opdrachtgevers zijn instellingen, bedrijven en particulieren. Daarbinnen heeft Soda zich gespecialiseerd in musea. Afhankelijk van de omvang en aard van een opdracht, formeren wij een kundig team uit een pool van professionals en bedrijven waarmee wij al jarenlang samenwerken. Daardoor kunnen wij het hele traject bestrijken: van analyse, PVE-vaststelling en ontwerp, tot projectmanagement en directievoering.

Soda werkte o.a. voor:
Afrika Museum Berg en Dal
Beeld & Geluid Hilversum
Centraal Museum Utrecht
Dortmunder U
Gemeente Utrecht
MOA (Museum Oud Amelisweerd)
Museum Arnhem
Museum Ostwall (Dortmund)
Nederlands Openluchtmuseum
Nijntje Museum
Rijksmuseum Boerhaave
Stedelijk Museum Schiedam
Ziekenhuis Rijnstate
en diverse particuliere opdrachtgevers.