Soda heeft de pitch gewonnen voor de herinrichting van museum Ostwall in opdracht van de Dortmunder U in Duitsland. Daarnaast worden er voorstellen ontwikkeld om de zichtbaarheid van het museum in het gebouw en de omgeving te verbeteren.

Haalbaarheidsonderzoek en ontwerp voor de herinrichting van het entreegebied, ticketoffice, garderobe, winkel, café en aanpalende tentoonstellingszalen van het Afrika Museum.

The exposition Tier in the Museum Oud Amelisweerd from Darwin Sinke van Tongeren, has been designed and lit by Soda

Haalbaarheidsonderzoek voor de tentoonstelling Monet in Zaandam 1871 inclusief het ontwikkelen van scenario's om het Zaans Museumgeschikt te maken voor de stijgende bezoekersaantallen en de flexibiliteit en bruikbaarheid van de hospitality functies en tentoonstellingszalen te vergroten.
De transformatie van het Dick Bruna huis naar het Nijntjemuseum was een van de onderdelen van de herinrichting van het Centraal Museum Utrecht  in 2015.  Aangezien de bezoekersaantallen in de afgelopen 3 jaar de verwachting ver overstijgen zijn wij samen met het Centraal Museum en Groosman bezig plannen te ontwikkelen voor uitbreiding.

For the Municipal Museum Schiedam, Soda, together with Buro Duinzand, has made a plan to transform the former below ground entrance area into an exposition space. Additionally, possibilities for connecting the museum with the city are being looked into, and proposals are being developed to improve routing, lighting, climate and security.


Voor het Centraal Museum hebben wij een systeem ontwikkeld waarbij een deel van de gevelramen geschikt gemaakt zijn om video kunst te tonen. Daarbij zijn er is er een ontwerp gemaakt voor een flexibel te gebruiken sokkel voor het tonen van  wisselende beelden op het Nicolaaskerkhof en inclusief bijpassend zitmeubilair.
Museum Oud Amelisweerd receives the Europa Nostra Award for its presentation and restoration

The renovated Centraal Museum Utrecht was opened on 22 April 2016

Soda has started designing the entrance area, shop, restaurant facilities and third-party spaces in the Rijksmuseum Boerhaave. The museum will reopen in November 2017.
Research into the transformation of a listed former World War II German aircraft hangar into a visitor centre and project venue, in cooperation with with the 'Verborgen Landschap' (Hidden Landscape) Foundation.

More Soda...