Wat Soda kenmerkt, is dat we bij ieder ontwerp op zoek gaan naar al aanwezige elementen waarmee we verbindingen kunnen maken tussen oud en nieuw. Deze kunnen afkomstig zijn uit allerlei bronnen: het gebouw, het interieur, de collectie of bijvoorbeeld de geschiedenis van de plek. Door deze componenten in te zetten, ontstaan er meerdere lagen en worden nieuwe verhalen gecreëerd. Daarbij wordt ons handschrift getypeerd door heldere lijnen en een sterk gevoel voor kleur, materiaal, detail, ritme en schaal.
Stadhuis UtrechtSoda geeft advies over het gebruik van het publiek toegankelijke deel van het Stadhuis Utrecht. Het stadhuis moet levendiger worden: een ‘Huis van de Stad’ waar inwoners kunnen deelnemen aan politieke, educatieve of culturele activiteiten. Dit stelt eisen aan het al vaak verbouwde rijksmonument.Zaans MuseumSoda voerde voor het Zaans Museum in 2023 een ontwerpend onderzoek uit. De aanleiding was tweeledig: de herpositionering van het museum ten opzichte van de naastgelegen Zaanse Schans én de verduurzaming en renovatie van het gebouw. Nederlands FotomuseumVoorafgaand aan het besluit dat het Nederlands Fotomuseum (Rotterdam) naar een nieuwe locatie gaat, maakte Soda voor de huidige locatie Las Palmas een nieuwe indeling voor het entreegebied, routing, tentoonstellingsruimtes en nevenfuncties. Openluchtmuseum > AmbachtenwerkplaatsSoda transformeerde het voormalige entreegebouw van het Nederlands Openluchtmuseum tot een 'Ambachtenwerkplaats': een multifunctionele ruimte waar bezoekers kennis kunnen maken met ambachten door daar zelf mee aan de slag te gaan. In april 2022 werd de Ambachtenwerkplaats officieel geopend.Centraal Museum > herinrichting Met succes werd door Soda de herinrichting, inclusief onderzoek en concept, van het Centraal Museum Utrecht uitgevoerd (ontwerp van Soda+). Het Centraal Museum werd daarvoor in 2018 genomineerd voor de EMYA, de European Museum of the Year Award. Belangrijke onderdelen waren de verbinding van het gebouw met de stad, de inpassing in de omgeving, de bezoekersrouting, multifunctionele ruimtes, het entree/winkelgebied, de horeca en de tuin.Centraal Museum > hospitalityIn afwachting van het omvangrijke herontwerp van het Centraal Museum Utrecht, ontwierp Soda een museumcafé (2011), een gaderobe (2010) en een tijdelijke entree en museumwinkel (2010).Afrika Museum Soda maakte in 2019 voor het Afrika Museum een voorlopig ontwerp voor de herinrichting van het entreegebied, ticketoffice, garderobe, winkel, café en de aangrenzende tentoonstellingsruimtes. Daarnaast renoveerde Soda enkele tentoonstellingszalen in het oudste deel van het museum.Rijksmuseum Boerhaave Voor het Rijksmuseum Boerhaave (Leiden) realiseerde Soda het ontwerp voor het entreegebied, de winkel, het café en de verhuurbare ruimtes. Het museum werd heropend in 2017.
Museum Oud AmelisweerdIn 2016 werd de 'EU Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards' in de categorie ‘Outstanding achievements in the conservation, enhancement and adaptation to new uses of cultural heritage’ uitgereikt aan Museum Oud Amelisweerd. De jury was lovend over de manier waarop het landhuis was gerestaureerd en herbestemd. Soda (verantwoordelijk voor de museale functionaliteiten van het pand) en restauratiearchitect Krijn van den Ende (BBOR) hadden in het proces steeds het monument zelf als startpunt genomen. Museum ArnhemSoda ontwierp voor Museum Arnhem het museumcafe (2007) en de entree & museumwinkel (2008).Kilsdonkse MolenIn 2010 won SODA+ de prijsvraag om een nieuw bezoekerscentrum en een molenaarswoning voor de Kilsdonkse Molen te ontwerpen. Voor beide bouwwerken werd er maximaal aangesloten bij het omringende landschap, de geschiedenis van de locatie en de identiteit van de organisatie/bewoners. Duurzaamheid was een ander belangrijk uitgangspunt. Mede door de aanpak van Soda+ won de Stichting Kilsdonkse molen de Brabantse Cultuurprijs.