nl / en

Zaans Museum
Soda voert voor het Zaans Museum een ontwerpend onderzoek uit. Aanleiding is de herpositionering van het museum ten opzichte van de naastgelegen Zaanse Schans en de verduurzaming en renovatie van het gebouw. Ook de bezoekersfaciliteiten worden opnieuw gedefinieerd.

De Zaanse Schans is één van de oudste industriegebieden van West-Europa: bewoners creëerden hier eeuwen geleden op onbewoonbaar veenland een belangrijk woon- en werkgebied. Het ervaren van het omringende landschap en de unieke geschiedenis ervan zullen centraal staan in het ontwerp van Soda. Doel is dat bezoekers bij aankomst meteen een sterke indruk krijgen van de bijzondere plek. 

Bezoekers weten hun weg toenemend naar het Zaans Museum te vinden. Het museum, geopend in 1998 op de Zaanse Schans, laat bezoekers kennismaken met de cultuurhistorie van de Zaanstreek: één van de oudste industriegebieden van West-Europa. De bewoners creëerden destijds op onbewoonbaar veenland een belangrijk woon- en werkgebied. Al eeuwenlang is de Zaanstreek een knooppunt van internationale handel en industrie. De invloed van de streek op de wereld en vice versa is nog altijd groot en daarmee blijvend actueel.

 

Foto: Zaans Museum