nl / en

nijntje museum 
Op 21 juni opent het hernieuwde nijntje museum. Soda maakte hiervoor het ontwerp. Eerder, in 2016, rondde Soda de transformatie van het voormalige Dick Brunahuis tot het nijntje museum af (zie ook 'Advies'). Het nijntje museum werd vervolgens qua bezoekersaantallen een dermate groot succes dat Soda werd gevraagd een ontwerp te maken voor zowel een uitbreiding als een herinrichting van het bestaande museum. 

De nieuwe uitbreiding - bijna 900 m2 - komt aan de achterzijde van het rijksmonument waarin het museum is gevestigd. Daarmee krijgt het museum niet alleen een nieuwe theaterzaal, horeca en extra tentoonstellingszalen maar ook extra faciliteiten zoals toiletten, een garderobe, prikkelvrije ruimtes en meer aandacht voor kinderen met een beperking. Het museum is dan klaar om grote aantallen bezoekers te ontvangen. 

 

De beide delen van hte museum, oud en nieuw, worden verbonden door een transparante corridor. In de glazen doorgang is ook de monumentale gevel zichtbaar.

 
 

 

 

De timelapse toont een deel van de werkzaamheden die plaatsvonden voor de uitbouw aan de achterzijde. We zien een periode van driekwart jaar die start met het gereedkomen van de fundering en eindigt met het weghalen van de steigers.

Timelapse makers: @krab.amsterdam
Alle overige beelden zijn renderings.