nl / en

Nijntje Museum 

Soda werkt momenteel aan de uitbreiding van het Nijntje Museum (Utrecht). Eerder, in 2016, rondde Soda de transformatie van het voormalige Dick Brunahuis tot het Nijntje Museum af (zie ook 'Advies'). Het Nijntje Museum werd vervolgens qua bezoekersaantallen een dermate groot succes dat Soda werd gevraagd een ontwerp te maken voor zowel een uitbreiding als een herinrichting van het bestaande museum. 

De nieuwe uitbreiding - bijna 900 m2 - komt aan de achterzijde van het rijksmonument waarin het museum is gevestigd. Daarmee krijgt het museum niet alleen een nieuwe theaterzaal, horeca en extra tentoonstellingszalen maar ook veel extra faciliteiten zoals toiletten, een garderobe, prikkelvrije ruimtes en meer aandacht voor kinderen met een beperking. Het museum is dan klaar om 175.000 bezoekers per jaar te ontvangen - en zelfs meer.

De geschroefde staalconstructie voor de uitbreiding vordert in hoog tempo en bereikte 12 oktober jl. het hoogste punt. Alles voor de nieuwbouw is op zo'n manier ontworpen dat de hele houtskeletbouw - waarin de nieuwbouw wordt uitgevoerd - in slechts een aantal weken tijd tegen de staalconstructie wordt bevestigd.

De opening van het vernieuwde museum wordt zomer 2023 verwacht.