nl / en

nijntje museum 
Soda werkt on 2023 verder aan de uitbreiding van het nijntje museum (Utrecht). Eerder, in 2016, rondde Soda de transformatie van het voormalige Dick Brunahuis tot het nijntje museum af (zie ook 'Advies'). Het nijntje museum werd vervolgens qua bezoekersaantallen een dermate groot succes dat Soda werd gevraagd een ontwerp te maken voor zowel een uitbreiding als een herinrichting van het bestaande museum. 

De nieuwe uitbreiding - bijna 900 m2 - komt aan de achterzijde van het rijksmonument waarin het museum is gevestigd. Daarmee krijgt het museum niet alleen een nieuwe theaterzaal, horeca en extra tentoonstellingszalen maar ook extra faciliteiten zoals toiletten, een garderobe, prikkelvrije ruimtes en meer aandacht voor kinderen met een beperking. Het museum is dan klaar om grote aantallen bezoekers te ontvangen. De opening van het vernieuwde museum aan de Agnietenstraat is op 21 juni.

De onderstaande foto toont hoe de geschroefde staalconstructie voor de uitbreiding op 12 oktober 2022  het hoogste punt bereikte. Alles voor de nieuwbouw is op zo'n manier ontworpen dat de hele houtskeletbouw - waarin de nieuwbouw wordt uitgevoerd - in slechts een aantal weken tijd tegen deze staalconstructie kon worden bevestigd.