nl / en

Escher Museum: advies
In Den Haag leeft de wens een nieuw Escher Museum te realiseren. Het bestaande museum ‘Escher in Het Paleis’ heeft met ca. 190.000 bezoekers per jaar, waarvan 58% buitenlands, op de huidige locatie de grenzen van haar groei bereikt. Het idee is een nieuw museum te situeren in de voormalige Amerikaanse Ambassade, een iconisch ontwerp van Marcel Breuer. Soda is door de Stichting Escher Collectie en het Kunstmuseum gevraagd advies te geven over de planvorming en de definiëring van de kwalitatieve doelen.

Het beroemde werk van M.C. Escher biedt de mogelijkheid om op de locatie een museum te creëren dat zowel een breed als internationaal publiek aanspreekt. Bovendien krijgt het intrigerende rijksmonument daarmee een nieuw leven én kan een nu minder dynamisch deel van de binnenstad worden gerevitaliseerd. Kortom, een nieuw Escher Museum biedt veel kansen om de stad te versterken op cultureel, maatschappelijk, economisch en stedenbouwkundig gebied.

 

Foto: het gebouw van Breuer; het geometrische honingraatmotief van de gevel sluit prachtig aan bij Eschers beroemde ‘Metamorphoses’. © Jan Versnel/MAI